Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cele trei componente al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 10 decembrie 2020, ora 10:14

Ieri , 9 decembrie, a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România, iar experții au discutat despre cele trei componente ale campaniei de vaccinare.

În timpul întâlnirii a fost discutat stadiul pregătirilor privind campania de vaccinare, defalcat pe toate cele trei componente: comunicare publică, logistică, medical, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

vaccin anti-COVID

În ceea ce privește comunicarea publică, s-a precizat că obiectivele de etapă sunt creșterea nivelului de informare și de încredere cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, pe baza oferirii de informații corecte, robuste științific, simultan accesibile publicului larg.

Au fost discutate aspecte legate de actualizarea permanentă a platformei naționale de informare www.vaccinare-covid.gov.ro cu informații relevante atât pentru publicul specializat, cât și pentru publicul larg.

Echipa care coordonează componenta logistică a făcut precizări privind managementul stocurilor, amenajarea centrelor de vaccinare, în special a celor din afara spitalelor (cămine culturale, săli de sport), inclusiv aspecte concrete legate de chirii, crearea circuitelor, asigurarea serviciilor de dezinfectare și de curățenie, managementul deșeurilor.

Pe componenta medicală, discuțiile s-au axat pe trainingul (pregătirea) personalului vaccinator (proceduri de urmat, pregătirea și utilizarea vaccinului, programul de lucru), potrivit comunicatului de la Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Etichete: vaccinare impotriva covid vaccinare covid centre de vaccinare vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.