Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce spune medicul Mihai Craiu despre vaccinare anti-COVID la copii

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 29 decembrie 2020, ora 16:53

Medicul pediatru Mihai Craiu a menționat pe pagina pe care o administrează, „Spitalul Virtual pentru Copii”, că acum copiii nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice.

Conf.  dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” a subliniat că acum când există peste 2 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în afara studiilor clinice (în SUA, UK, Canada și UE) a primit de mai multe ori intrebările „cum facem cu copiii?”, „când vor fi vaccinați copiii?”.

vaccinare copii
Sursă imagine: unsplash.com

„Răspunsul scurt este că acum nu pot fi, încă, vaccinați copiii, deoarece nu au fost finalizate studiile clinice pediatrice”, a scris dr. Mihai Craiu pe Facebook.

Medicul pediatru a precizat că Pfizer are în studiu peste 1.090 de copii cu vârstă între 12 și 16 ani, înrolați în ultimele 3 luni, iar Moderna a început să înroleze adolescenți de aceeași vârstă, din 10 decembrie.

Citește și: Dr. Mihai Craiu: Avem un copil cu COVID-19 la fiecare câteva ore

Conf. dr. Mihai Craiu a mai punctat că deși în SUA (populație de 17 ori mai mare decât România) au fost diagnosticați peste 1.8 milioane copii cu COVID-19, doar 8000 au făcut forme grave și au fost 172 decese.

„Copiii se îmbolnăvesc mai rar și fac forme ușoare de boală. Chiar dacă școlile sunt închise în unele zone, cazurile pediatrice sunt în creștere în SUA. Deci adulții necooperanți și transmiterea comunitară accentuată reprezintă principalul risc pentru copii, oriunde în lume!”, a explicat acesta.

Medicul a mai spus că până vor putea fi vaccinați copiii, „noi, adulții, trebuie să respectăm regulile, și să facem vaccinul când ne vine rândul”.

Etichete: dr. Mihai Craiu medic pediatru vaccinate impotriva COVID-19 pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.