Newsflash
Știri

Ce revendicări a avut Federația Sanitas, la întâlnirea cu ministrul Sănătății

de L. Budin - feb. 17 2022
Ce revendicări a avut Federația Sanitas, la întâlnirea cu ministrul Sănătății

Reprezentanții Biroului Operativ ai Federației Sanitas au avut o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. S-a discutat despre situația creșterilor salariale și despre alte revendicări.

O prioritate pentru Federația Sanitas rămâne raportarea sporului de condiții la salariul de bază, pentru toți angajații din sistemul sanitar, se arată într-o postare pe Facebook.

federatia-sanitas
Sursă foto: Facebook Federația Sanitas din România

 

Federația Sanitas a solicitat acest lucru de nenumărate ori, la toate discuțiile și negocierile cu decidenții, prezentând inclusiv impactul bugetar al acestei măsuri, impact care, considerăm noi, nu este deloc devastator pentru bugetul de stat”, se arată în postare.

Se mai precizează că ministrul de resort a considerat că revendicarea este îndreptățită.

La capitolul creșteri salariale pentru personalul auxiliar sanitar, Federația Sanitas „susține în continuare acordarea tuturor angajaților din sănătate a salariilor aferente anului 2022, din grila Legii salarizării unitare nr. 153/2017”.

În privința situației salariale a personalului TESA din spitale, Federația a solicitat și susținut încadrarea tuturor angajaților din sistemul sanitar pe Anexa II din Legea 153/2017, inclusiv la ultimele discuții care au avut loc la întâlnirea cu echipa de miniștri ai Guvernului României. Ministrul Sănătății și-a exprimat acordul pentru inițierea demersurilor, se arată în postare.

Privind încadrarea pe perioadă nedeterminată a personalului medical, în timpul pandemiei, Federația Sanitas a inițiat acțiuni în acest sens încă din vara anului 2021, a redactat și transmis proiectul de act normativ și solicită rezolvarea acestei situații. Ministrul Sănătății a spus că a făcut deja demersuri pentru urgentarea adoptării de către Parlamentul României a proiectului de lege care reglementează situația personalului angajat pe perioadă determinată în unitățile sanitare, DSP-uri și Ambulanță, proiect de lege adoptat de Senatul României și aflat deja la Camera Deputaților.

S-a mai cerut facilitarea accederii tuturor categoriilor de profesioniști autorizați de OAMGMAMR (asistenți medicali, asistenți medicali generaliști, moașe, tehnicieni de laborator, tehnicieni de radiologie), angajați în sistemul sanitar, la funcția de director de îngrijiri, prin completarea Ordinului MS nr. 284/2007, și s-a mai supus atenției ministrului necesitatea finanțării corespunzătoare a spitalelor de psihiatrie, pentru creșterea măsurilor de siguranță atât pentru pacienți, cât și pentru personal, cu asigurarea salarizării corespunzătoare a angajaților.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe