Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cancerul de col uterin poate fi eliminat

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU miercuri, 29 ianuarie 2020, ora 16:26

Anual în România se înregistrează 3.308 de cazuri noi de cancer de col uterin și 1.700 de decese, conform analizei GLOBOCAN din 2018.

România se situează pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența și mortalitatea în cancerul de col uterin. Eradicarea acestui tip de cancer este posibilă doar prin vaccinare și screening.

Responsabilă pentru aproximativ 99% din cazurile de cancer de col uterin este infecția cu HPV. Eliminarea acesteia reprezintă un obiectiv al OMS (Organizația mondială a sănătății), în acest sens fiind propuse trei puncte strategice: creșterea gradului de vaccinare, creșterea screeningului prin testarea HPV și managementul femeilor HPV pozitive și scăderea mortalității în cazul pacientelor diagnosticate cu acest tip de cancer.

Mai multe detalii despre acest subiect găsiți în numărul 4 al săptămânalului Viața medicală, disponibil din 31 ianuarie.

Etichete: cancer col uterin vaccin impotriva hpv testare hpv hpv mortalitate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.