Newsflash
Știri

Asociația Prematurilor din România a câștigat premiul CESE

de Dorina Novac - feb. 17 2021
Asociația Prematurilor din România a câștigat premiul CESE

Asociaţia Prematurilor din România a câștigat premiul CESE pentru solidaritate civilă, pentru un proiect care a pus echipamente şi aparate de protecţie la dispoziţia maternităţilor.

Comitetului Economic şi Social European (CESE), un organism consultativ care reprezintă societatea civilă europeană la nivelul Uniunii Europene, a selectat Asociația Prematurilor ca fiind cel mai bun candidat român la premiu, declarând că acest proiect a fost „un exemplu strălucit de admirabilă solidaritate în timpul crizei provocate de pandemia de COVID-19”.

Premiul CESE

Campania de strângere de fonduri a asociației a făcut posibilă donarea unei cantități impresionante de echipamente, menite să reducă riscurile de infectare în rândul personalului, al sugarilor și al părinților, informează Comisia Europeană în România într-un comunicat.

Asociația Prematurilor a primit premiul în cadrul categoriei de proiecte axate pe tema „Producție și distribuție de echipamente medicale”.

Proiectul depus de asociația din România se numără printre cele 23, din Uniunea Europeană și din Regatul Unit, care au fost premiate pentru contribuția lor la combaterea pandemiei de COVID-19 și a consecințelor sale dezastruoase. Fiecare câștigător a primit un premiu în valoare de 10.000 de euro. Aceștia au fost selectați dintr-un total de 250 de candidaturi depuse de organizații ale societății civile, persoane fizice și întreprinderi private. Toate proiectele au avut ca vector solidaritatea și au prezentat modalități creative și eficiente de a face față provocărilor, adesea majore, generate de criză.

CESE a lansat premiul în iulie 2020, cu tema „Societatea civilă împotriva COVID-19”, anunțând că acesta va fi un premiu excepțional, punctual, care va înlocui premiul său tradițional pentru societatea civilă.

Scopul a fost de a aduce un omagiu societății civile din Europa, care s-a implicat activ și altruist în acțiuni de solidaritate încă din primele zile ale pandemiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe