Newsflash
Știri

ANMDMR, întâlnire privind studiile clinice

de Florentina Ionescu - iun. 28 2021
ANMDMR, întâlnire privind studiile clinice

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a organizat recent o întâlnire cu mai mulți experți, referitoare la simplificarea procedurilor privind studiile clinice.

ANMDMR a organizat vineri, 25 iunie, o întâlnire între reprezentanții Grupului de lucru pentru elaborarea cadrului de aplicare a Regulamentului nr. 536/2014 privind studiile clinice intervenționale cu medicamente de uz uman și reprezentanți ai ACCSCR (Asociația Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România) și ai ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente), se arată pe o cunoscută rețea de socializare. 

studii clinice
Fotografie creată de Plato Terentev, de la Pexels

În cadrul întâlnirii, experții au discutat subiecte legate de stadiul pregătirii punerii în aplicare a Regulamentului 536/2014 precum și propunerile transmise de către asociațiile profesionale, în vederea standardizării și simplificării procedurilor, asemenea celorlalte țări membre ale Uniunii Europene.

„Ne bucurăm să clarificăm aspecte legate de punerea în aplicare a Regulamentului și cerințele naționale ce trebuie stabilite de fiecare țară în parte. Acordăm prioritate în această perioadă activității de evaluare a studiilor clinice și punerii în aplicare la nivel național a noilor prevederi legislative și ne bucură că discuțiile cu părțile interesate au fost constructive și eficiente. În plus, consultarea unor modele de succes din alte țări europene este benefică pentru găsirea celor mai bune soluții”, a afirmat dr. Roxana Ștefania Stroe, președinte ANMDMR.

O mai mare predictibilitate, crearea unui cadru flexibil în domeniul studiilor clinice precum și întărirea echipei de la nivelul ANMDMR pot face țara noastră mai competitivă din punct de vedere al atragerii de noi studii clinice, cu beneficii mai ales pentru pacienții din România, mai spun reprezentanții ANMDMR pe aceeași rețea de socializare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe