Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost înființat Comitetul Național care va coordona vaccinarea împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 19 noiembrie 2020, ora 12:00

La propunerea Ministerului Sănătății, executivul a aprobat memorandumul privind înființarea Comitetului Național de coordonare a activitățiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit Ministerului Sănătății, Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a secretariatului general al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

vacinare sars-cov-2
Sursă imagine: Pixabay

„Comitetul național va prezenta strategia și planul de acțiune privind vaccinarea anti-Covid 19 și va realiza implementarea acestora”, informează sursa citată.

Conducerea Comitetului este asigurată de un președinte desemnat prin decizie a prim-ministrului, iar activitățile desfășurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare:

  1. Comunicare;
  2. Logistică;
  3. Activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale (RAPI).

Rolul Comitetului este de a organiza și coordona activitățile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate:

-  Informare și comunicare pentru personalul medico-sanitar și populația generală;

-  Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora;

-  Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare;

-  Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare;

-  Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităților legate de procesul de vaccinare.

„Activitățile din cadrul Comitetului vor fi desfășurate de reprezentanți ai institutiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătății și a  instituțiilor din subordinea, în coordonarea și sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenția Națională pentru Achiziții Publice, precum și reprezentanți ai Colegiului Medicilor din România și organizațiilor profesionale de profil”, transmite Ministerul Sănătății.

La lucrările Comitetului participă și consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului cu atribuții în domeniul sănătății, consilierulul de stat al premierulu, și purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Etichete: SARS-Cov-2 Comitetul National vaccinare centre de vaccinare


Abonament VM 600x600-01 v3b

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Până la 31 decembrie 2020, ai reducere la prețul abonamentului pe 12 luni și ceva în plus:
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.