Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Specialistă în cancer, nominalizată de Biden pentru a deveni directorul NIH

de Florentina Ionescu - mai 16 2023
Specialistă în cancer, nominalizată de Biden pentru a deveni directorul NIH

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a nominalizat-o luni pe specialista în cancer, dr. Monica Bertagnolli, pentru a deveni directorul National Institutes of Health.

Dr. Monica Bertagnolli este chirurg oncolog și cercetător. Ea a devenit, toamna trecută, prima femeie în conducerea National Cancer Institute din cadrul National Institutes of Health (NIH), potrivit Associated Press.

Dacă va fi confirmată de Senatul SUA, ea ar urma să devină a doua femeie numită permanent director al NIH, una dintre agențiile de top din lume în domeniul cercetării biomedicale. 

Într-o declarație recentă, Joe Biden a spus despre dr. Monica Bertagnolli că ea „se va asigura că NIH va continua să fie un motor de inovație pentru a îmbunătăți sănătatea americanilor”. 

Medicul Monica Bertagnolli va aduce în funcția pe care o va ocupa și perspectiva de pacient. La scurt timp după ce a devenit directorul National Cancer Institute ea a fost diagnosticată cu cancer mamar în stadiu incipient.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe