Newsflash
Știri

SJU Miercurea Ciuc: ajutoare din partea Ungariei pentru bolnavii COVID

de L. Budin - oct. 15 2021
SJU Miercurea Ciuc: ajutoare din partea Ungariei pentru bolnavii COVID

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a primit din partea Guvernului Ungariei 1.000 de cutii de Favipiravir Meditop, medicament folosit în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Cutiile au fost predate managerului spitalului, dr. Konrád Judit, de către consulul general Tóth László, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale.

sji_mciuc
Sursă foto: Facebook SJU Miercurea Ciuc

 

Medicamentele fac parte dintr-o donație mai largă, care a cuprins și cinci aparate de ventilație mecanică mobilă. Aparatele au fost oferite spitalului de Kövér László, președintele Parlamentului Ungariei.

Sperăm că aceste medicamente vor ajuta vindecarea bolnavilor din regiune”, a spus Tóth László.

Consulul general a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2, pentru a avea grijă de ei și de cei din jur, și a mulțumit personalului sanitar pentru munca depusă.

Dr. Konrád Judit a ținut să mulțumească la rândul ei și să sublinieze că medicamentele primite sunt suficiente pentru o mie de pacienți.

La nevoie, jumătate din medicamente vor putea fi folosite de celelalte spitale din județ, a mai adăugat managerul, care a subliniat importanța vaccinării.

Conform spuselor ei, 88 % din pacienții cu COVID-19 îngrijiți la ora actuală în spital nu sunt vaccinați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe