Newsflash
Știri

A fost reluată acreditarea SJU Miercurea-Ciuc, la patru luni de la suspendare

de L. Budin - iun. 27 2022
A fost reluată acreditarea SJU Miercurea-Ciuc, la patru luni de la suspendare

Procedura de acreditare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost reluată, la patru luni după ce Autoritatea Naţională de Management al Calităţii (ANMCS) a suspendat-o temporar.

Suspendarea a avut loc ca urmare a evenimentului înregistrat în luna ianuarie la secţia de Oftalmologie. La acea vreme, 14 pacienţi operaţi de cataractă senilă au dezvoltat o inflamaţie a globului ocular, ulterior trei dintre ei pierzându-şi vederea la ochiul operat, informează Agerpres.

sju_mciuc
Sursă foto: Facebook SJU Miercurea Ciuc

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a prezentat succint câteva concluzii ale raportului Ministerului Sănătăţii, după controlul efectuat la spital, despre care a spus că nu este public. El a punctat faptul că nu a fost vorba de malpraxis și că nu s-a reuşit identificarea sursei infecţiei.

Borboly a adăugat că, în cele patru luni de la suspendarea acreditării, spitalul a suferit mult, la fel ca şi personalul care lucrează în unitatea sanitară. Echipa Consiliului Judeţean a susţinut activitatea de renovare a secţiei de Oftalmologie.

Prezent la conferinţa de presă, reprezentantul corpului medical, chirugul Adrian Dobrică, a ţinut să puncteze faptul că „peste tot sunt asemenea incidente şi trebuiesc asumate şi (...) rezolvate profesional”.

El a adăugat că s-a lucrat sub presiune în cele patru luni cât acreditarea a fost suspendată, dar consideră că problema a fost rezolvată într-un timp relativ scurt şi că, în urma rezolvării neregulilor constatate, ANMCS a emis ordinul de constatare a încetării suspendării acreditării spitalului.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a precizat că se doreşte recăpătarea imaginii bune a spitalului şi ca evenimente de acest tip să nu se mai repete niciodată. Ea a adăugat că activitatea în secția de Oftalmologie a fost reluată la sfârșitul lunii trecute.

În legătură cu starea pacienţilor infecţi, managerul a arătat că medicul oftalomog ţine legătura cu ei şi că starea lor este neschimbată.

În luna ianuarie, 14 pacienţi care au fost operaţi de cataractă senilă, la Secţia de Oftalmologie a Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, au dezvoltat endoftalmită, 13 fiind ulterior reoperaţi.

Evenimente dedicate specialiștilor din oncologie, organizate la Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe