Newsflash
Știri

Multiplă prelevare de organe de la un tânăr fără şanse de vindecare

de L. Budin - aug. 7 2023
Multiplă prelevare de organe de la un tânăr fără şanse de vindecare

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe de la un bărbat în vârstă de 26 de ani, născut cu o boală congenitală cerebrală şi fără şansă de vindecare.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc a avut loc o multiplă prelevare de organe. 

Un bărbat de 26 de ani, din Lunca de Sus, născut cu o boală congenitală cerebrală şi ajuns într-o stare de sănătate fără şansă de vindecare, oferă acum - prin gestul nobil al familiei sale - speranţă pentru mai mulţi oameni bolnavi”, se precizează în informarea preluată de Agerpres.

Echipa medicală a prelevat ficatul, rinichii şi corneele, care au ajuns deja la alte centre medicale pentru a fi folosite la vindecarea mai multor pacienţi, adaugă reprezentanții SJU Miercurea-Ciuc.

Acest gest altruist al familiei donorului a permis un act medical de mare importanță, în urma căruia mai mulţi pacienţi vor primi şansă la vindecare”, a afirmat spus SJU Miercurea-Ciuc, dr. Konrad Judit. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe