Newsflash
Știri

SJU Baia Mare va avea prima secţie de chirurgie cardiovasculară

de L. Budin - oct. 6 2022
SJU Baia Mare va avea prima secţie de chirurgie cardiovasculară

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare va avea, începând din luna noiembrie, un compartiment de chirurgie cardiovasculară.

Noul compartiment va situa spitalul în elita centrelor de chirurgie cardiovasculară din țară, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției medicale.

sju-baia-mare
Sursă foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

 

Conform datelor oficiale, România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 la 100.000 de locuitori. Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. Plecând de la aceste realități conducerea spitalului a depus eforturi pentru înființarea acestui compartiment. Au fost angajați medici specialişti și a fost aprobată decontarea serviciilor de chirurgie cardiovasculară de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, se menționează în postare.

Începând de luna viitoare, pacienții vor putea beneficia atât de tratamentul bolilor cardiovasculare, cât și de tratamentul urgențelor de acest tip, evitând listele de așteptare din centrele universitare.

Înființarea compartimentului de chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare va duce la scăderea ratei de morbiditate și mortalitate cauzată de afecțiunile cardiovasculare și la creșterea calității vieții pacienților din nord vestul țării, se subliniază în anunț.

Înființarea compartimentului de chirurgie cardiovasculară în cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare este rezultatul unor eforturi și demersuri pe care le-am făcut cu gândul la creșterea calității actului medical în spitalul nostru. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat și au muncit pentru realizarea acestui obiectiv, medicilor și tuturor celor care au sprijinit demersurile noastre de a oferi servicii medicale de înaltă calitate. Sănătatea maramureșenilor și a tuturor pacienților care apelează la serviciile medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Baia Mare reprezintă o prioritate și facem toate demersurile necesare pentru a putea oferi cele mai bune condiții și servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a declarat managerul George Alexandru Oros.

În doi ani se va extinde Secţia de Cardiochirurgie a Spitalului „Marie Curie”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe