Newsflash
Știri

Compartiment de chirurgie cardiovasculară pediatrică, inaugurat la Timişoara

de Dorina Novac - mar. 23 2022
Compartiment de chirurgie cardiovasculară pediatrică, inaugurat la Timişoara

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara a anunţat că vineri, 25 martie, va fi inaugurat Compartimentul de chirurgie cardiovasculară pentru copii.

spital timisoara

„Vom inaugura, alături de dr. Youssef Tammam de la Clinica parteneră «San Donato» din Milano şi de colegii din cadrul IBC Compartimentul de chirurgie cardiovasculară pentru copii, o entitate medicală nouă cu circuite complete şi independente”, a spus managerul Institutului de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timişoara, prof. dr. Constantin Tudor Luca.

Primele operaţii vor fi realizate cu medicii specializaţi pe chirurgie cardiovasculară pediatrică în spitalele din Milano - Clinica „San Donato”, Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti şi de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, prof. dr. Constantin Luca declara la finele anului 2018 că institutul se pregăteşte să deschidă secţia de chirurgie cardiovasculară pediatrică, dar pandemia a întârziat momentul inaugurării, investiţia ridicându-se la aproximativ 2.000.000 de euro.

„Peste o mie de copii se nasc anual cu malformaţii congenitale. Rămâne un necesar foarte mare de operaţii pe cord la nou-născuţi. Ministerul Sănătăţii ne-a acceptat structura administrativă pentru acest departament, din punct de vedere legal putem desfăşura aceste activităţi. Urmează celelalte etape, şi anume, dotarea blocului operator şi etapa de pregătire a personalului”, spunea prof. dr. Constantin Tudor Luca.

În anul 2017, la IBC Timişoara au fost efectuate 865 de intervenţii chirurgicale pe cord, din care 206 au fost unele complexe.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe