Newsflash
Știri

SJU Arad: Leziuni pulmonare grave, la pacienți tineri cu COVID

de Dorina Novac - nov. 11 2021
SJU Arad: Leziuni pulmonare grave, la pacienți tineri cu COVID

Medicii din Arad semnalează gravitatea leziunilor pulmonare regăsite, în ultimele trei săptămâni, la pacienții de vârstă tânără, infectați cu virusul SARS-CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital necesitând de urgență terapie intensivă.

Chiar dacă ajung să se vindece de infecția SARS-CoV-2, leziunile pulmonare grave sunt de multe ori necruțătoare, au precizat medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SJU) Arad.

SJU Arad

„Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care - după ce testele COVID-19 devin negative - ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100% iar viața pacientului nu mai poate fi salvată. Zilele trecute am avut un tânăr, de 24 de ani, care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată”, a explicat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I.

Acesta recomandă pacienților să apeleze la medic de la primele simptome, pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, le poate salva viața.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe