Newsflash
Știri

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara preia de azi pacienți COVID

de Florentina Ionescu - iul. 22 2022
Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara preia de azi pacienți COVID

În cadrul Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Timișoara persoanele infectate cu virusul SARS-COV-2 se pot prezenta fără bilet de trimitere.

După ce ieri prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a cerut Spitalului Militar din Timişoara să reactiveze Sistemul Modular (secţia externă de boli infecţioase a unităţii) de pe Stadionul CFR, această unitate preia de azi pacienți. 

Citiți și: Timiș: se redeschide sistemul modular la Spitalul Militar 

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara1

Reprezentanții Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara au făcut un anunț pe o rețea socială, precizând că în această perioadă continuă misiunea de asistență medicală pentru cazurile COVID-19 în cadrul Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara.

„În contextul evoluției situației epidemiologice actuale la nivel local, a creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire COVID-19 și în sprijinul autorităților publice locale și județene prin Planul de reziliență față de recrudescența COVID-19, începând cu data de 22 iulie 2022, ora 08:00, Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara, situat pe stadionul CFR, str. Nera nr. 2-4, poate prelua pacienți infectați cu virusul SARS-COV-2 pentru internare.”, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Timișoara.

Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara2

De asemenea, în cadrul Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament Timișoara a funcționat și funcționează în continuare Centrul de evaluare COVID-19, în care persoanele infectate cu virusul SARS-COV-2 se pot prezenta fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, identificat în platforma Corona Forms, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral (tratamentul antiviral este gratuit).

Număr de telefon SMMIT: 0722.616.561;

Număr de telefon Centru de evaluare COVID-19: 0771.049.855.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe