Newsflash
Știri

Timiș: se redeschide sistemul modular la Spitalul Militar

de Florentina Ionescu - iul. 21 2022
Timiș: se redeschide sistemul modular la Spitalul Militar

În județul Timiș, prefectul a cerut redeschiderea Sistemului Modular Medical al Spitalului Militar, după creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

Prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a cerut, astăzi, Spitalului Militar din Timişoara să reactiveze Sistemul Modular (secţia externă de boli infecţioase a unităţii) de pe Stadionul CFR, ca urmare a creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19 care apar zilnic, scrie AGERPRES

spital modular 2
Foto: arhivă VM

„Numărul zilnic de cazuri pozitive de COVID-19 în Timiş este de zece ori mai mare faţă de acum o lună, respectiv s-a ajuns la 300 de cazuri noi faţă de 30. Am solicitat Spitalului Militar să redeschidă unitatea medicală modulară de la Stadionul CFR, începând cu 1 august, iar celorlalte spitale să operaţionalizeze paturile COVID-19. Situaţia nu este critică, însă am început să primim cazuri din alte judeţe, iar paza bună trece primejdia rea”, a anunţat Mihai Ritivoiu.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a raportat, miercuri, 305 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19, rata de infectare fiind, în judeţ, 2,06 la mia de locuitori. Sunt 54 de pacienţi internaţi în spitale, dintre care 12 sunt în secţiile ATI. 

Pandemia a accentuat tendința românilor de a amâna vizita la medic 

Rafila: sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru valul șase al pandemiei 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe