Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sindicatului Medical România susține revendicările profesorilor români

de Florentina Ionescu - iun. 2 2023
Sindicatului Medical România susține revendicările profesorilor români

Sindicatul Medical România a transmis câteva informații privind greva cadrelor didactice din România.

Întrucat în ultimele zile mediul socio-politic românesc este aproape de incandescență în ceea ce privește greva cadrelor didactice, Sindicatul Medical România consideră valabile următoarele puncte de vedere, pe care le enumeră într-un comunicat de presă transmis redacției: 

- nu se poate sub nicio formă face medicină de calitate, adică salvarea vieților cetățenilor români și nu numai, cu o resursă umană fără un suport educațional solid și plurivalent în spate, o resursă umană care să poată fi ulterior pregătită superior din punct de vedere intelectual și practic. 

„Ca medici, ne dorim să nu ajungem vreodată ca breasla noastră, considerată elită a societății, să fie dezonorată masiv de un fenomen care deocamdată rămâne sporadic, deși întristător: studenți sau tineri medici pentru care scrisul și vorbitul de nivel academic în limba română să fie o mare provocare sau chiar, punctual, o imensă și insurmontabilă neputință – un asemenea eșec îl considerăm inacceptabil”, spun reprezentanții Sindicatului Medical România.

- nu se poate sub nicio formă să ai un management sanitar de calitate, de la cel mai mic, până la cel mai înalt nivel, fără o resursă umană care să aibă în spate un parcurs educativ temeinic și continuu, începând cu clasele primare. 

„Ca medici, ne dorim să avem în interiorul managementului sistemului sanitar persoane competente, multilateral educate, pe un fond moral și caracterial superior, care să părăsească cutumele periferiei și ale viciilor – lucruri care nu pot fi realizate decât prin educație”.

- un stat și o națiune nu pot spera la continuitate, supraviețuire și dezvoltare în absența unui sistem educațional coerent și articulat, centrat pe elevi, racordat la metodele didactice cele mai eficiente, dar care – în același timp – să fie atractiv pentru toate cadrele didactice care îl deservesc: nu poți face sau cere performanță educativ-intelectuală dacă standardele de calitate și morale au fost abandonate în sistemul educațional și dacă profesorii trăiesc la sau chiar sub limita subzistenței. 

Drept urmare, biroul executiv al Sindicatului Medical România conchide: 

- susținem revendicările profesorilor români, sprijinim acțiunile lor sindicale desfășurate legal, considerăm imperios necesară acordarea recompensărilor salariale cadrelor didactice competente și care depun eforturi reale și determinate pentru educarea generațiilor tinere; 

- reiterăm nevoia de reformă structurală și conceptuală a întregului sistem educațional al României, în convergență cu aplicarea unei grile de valori atât de necesare în acest moment, în care există, din păcate, destule umbre în interiorul învățământului românesc; 

- ne dorim să îi avem, de asemenea, drept parteneri de dialog social pe profesorii români, în solicitările și acțiunile noastre îndreptate spre crearea unui sistem medical românesc funcțional, din care medicii români să nu mai plece – în beneficiul întregului popor român.

- solicităm întregii societăți civile să le fie alături în toate modurile în care civilizația, decența, egalitatea și legalitatea să fie observate și respectate cu minuțiozitate, se mai arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe