Newsflash
Știri

Simpozionul Anual de Studii Clinice - 18 noiembrie, hibrid

de - nov. 15 2022
Simpozionul Anual de Studii Clinice - 18 noiembrie, hibrid

Ediția a IV-a a Simpozionului Anual de Studii Clinice are ca temă „Remodelarea peisajului cercetării clinice ca urmare a celor mai recente provocări geopolitice” și va avea loc la 18 noiembrie, la Hanul cu Tei, București, și online.

CTS 18 Nov 2022

Simpozionul Anual de Studii Clinice, ediţia a IV-a, este organizat de Avantyo Institute of Clinical Research sub auspiciile Federației Europene a CRO (EUCROF) şi Asociaţiei Companiilor Conducătoare de Studii Clinice din România (ACCSCR).

Teama acestei ediţii este „Remodelarea peisajului cercetării clinice ca urmare a celor mai recente provocări geopolitice”.

După doi ani și jumătate de provocări necunoscute în domeniul studiilor clinice, funcționând în mediul pandemic, ne-am confruntat la începutul acestui an cu o realitate sumbră, şi anume apariţia unui conflict militar în Europa. În ciuda tuturor acestor impedimente, este important să rămânem concentraţi pe studiile clinice, să continuăm cercetările şi să găsim cele mai bune soluții care să servească interesele și nevoile pacienților.

Simpozionul de studii clinice oferă oportunități unice asociațiilor de pacienți, centrelor de cercetare private și academice, organismelor de reglementare din diferite țări și reprezentanților industriei de a se întâlni într-un format hibrid (în persoană sau virtual) și de a discuta pe cele mai stricte subiecte.

Agenda

  • Implementarea noii legislații UE pentru studiile clinice (Nr. 536/2014) în România: status quo și acțiuni deschise
  • Impactul războiului din Ucraina asupra studiilor clinice. Status quo și oportunități
  • Studii clinice descentralizate și hibride în UE: mediu de reglementare și pregătire în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății și al sponsorilor de  implementre a acestora
  • Învățare și preluare după 2 ani de cercetare clinică în mediul pandemic: înscrierea și reținerea pacienților, performanța site-ului și activitățile de monitorizare
  • Importanța vocii pacientului în cercetarea clinică: puntul de vedere al asociațiilor de pacienți

Mai multe detalii despre topicuri şi speakeri gasiţi pe https://www.clinicaltrialsymposium.com/

Simpozionul de studii clinice – 2022 este un eveniment științific ce reunește profesioniști din comunitățile farmaceutice, biotehnologice și dispozitive medicale din toată Europa, specialiști care lucrează ca investigatori, monitori, farmaciști, medici de laborator, biochimiști, biologi, asistente medicale, profesioniști în același spațiu virtual pentru o perioadă scurtă dar intensă de discuții, colaborare și abordare a problemelor conexe în cercetare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe