Newsflash
Știri

ANMDMR a publicat Lista Studiilor Clinice autorizate în acest an în România

de Florentina Ionescu - aug. 23 2022
ANMDMR a publicat Lista Studiilor Clinice autorizate în acest an în România

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a transmis în urmă cu câteva zile o informare privind studiile clinice autorizate în România, în 2022.

Pentru a veni în sprijinul pacienților și al profesioniștilor din domeniul sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a publicat pe site-ul instituției Lista Studiilor Clinice autorizate în acest an, până la acest moment, în România și aflate în curs de desfășurare, se arată în informare

industrie-medicamente

Astfel, prin consultarea acestei Liste, pacienții, în funcție de afecțiunea pe care o au, pot identifica centrele medicale autorizate în România să desfășoare studii clinice pentru diverse patologii.

„Decizia de includere a unui pacient într-un studiu clinic aparține medicului investigator, pe baza unor criterii riguros stabilite. Medicul investigator va îndruma și orienta pacientul în tot acest demers, începând cu informarea corectă și completă a acestuia precum și semnarea consimțământului informat privind studiul clinic”, potrivit informării.

La recomandarea Comisiei Europeane a fost creat Registrul public European care include studiile clinice cu beneficiu terapeutic aprobate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, prin accesarea link-ului https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search, existent la finalul Listei postate pe site-ul ANMDMR și introducerea în motorul de căutare a numărului EudraCT aferent studiului de interes, pot fi găsite informații precum: numele complet al studiului, informații despre sponsor, afecțiunea medicală sau informații legate de criteriile de includere și excludere în studiu. 

Lista poate fi accesată la următorul link

lista studiilor clinice autorizate

Mai multe informații despre studiile clinice pot fi accesate aici: https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/studii-clinice/.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe