Newsflash
Cultură

Se lansează abonamentele și biletele la Sala Radio, pentru primele luni din 2023

de Florentina Ionescu - dec. 14 2022
Se lansează abonamentele și biletele la Sala Radio, pentru primele luni din 2023

Abonamentele pentru evenimentele muzicale din perioada ianuarie-martie 2023 la Sala Radio vor fi disponibile de joi, 15 decembrie a.c.

Pe lista de dorințe pentru anul viitor vă propuneți să ascultați mai multă muzică de calitate? Sau vreți să dăruiți celor dragi un cadou deosebit de Crăciun, pentru a se bucura de concerte speciale? Cea mai bună idee poate fi un abonament sau bilete pentru cea de-a doua parte a stagiunii de la Sala Radio, cea mai mare sală de concerte simfonice din România.

Abonamentele pentru evenimentele muzicale din perioada ianuarie-martie 2023 vor fi disponibile începând de joi, 15 decembrie 2022. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de 27 decembrie a.c., se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Sala Radio_foto Cristian Barcan
Sala Radio - credit foto: Cristian Barcan

 

Casa de bilete a Sălii Radio va fi închisă în perioada 24.12.2022 - 02.01.2023, interval în care biletele vor fi disponibile doar online, pe iabilet.ro, și la partenerii lor de distribuție.

Ziua Culturii Naționale

Pe 13 ianuarie 2023, primul eveniment al Noului An este dedicat Zilei Culturii Naționale și este un prilej de a-l asculta pe violonistul Gabriel Croitoru interpretând Rapsodia română pentru vioară și orchestră  de Emanuel Elenescu. Pe 18 ianuarie, cunoscutul violoncelist Andrei Ioniță va oferi publicului român dovada talentului său ieșit din comun.

În cadrul aceluiași eveniment, alături de Orchestra de Cameră Radio, Andrei Ioniță va interpreta ca solist două lucrări: prima la pian (Mozart) și cea de-a doua la violoncel (Haydn), o performanță de o virtuozitate artistică rar întâlnită pe orice scenă a lumii.  

Invitați speciali care vor urca pe scena Sălii Radio

Printre invitații speciali din țară și din străinătate pe care îi veți aplauda pe scena Sălii Radio se numără artiști care și-au construit o carieră extraordinară pe marile scene ale lumii: dirijorii Frédéric  Chaslin, Toufic Maatouk, Christian Badea, Stefan Geiger, Cristian Mandeal, Ralf Sochaczewsky, soprana Valentina Naforniță, pianiștii Alexei Volodin, Constantin Sandu și Eva Garet, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, violonista Ioana Cristina Goicea, violistul Răzvan Popovici ș.a.

De asemenea, publicul îi va aplauda în lunile următoare la Sala Radio pe cunoscuții soliști ai Orchestrelor și Corurilor Radio România: violoniștii Alexandru Tomescu și Gabriel Croitoru, violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Horia Mihail.

Ce puteți asculta în primele trei luni ale anului

Printre „hit-urile” simfonice pe care le veți asculta în perioada ianuarie-martie 2023 se numără Bach - Concertul Brandenburgic nr. 5 și Concertul pentru flaut, vioară şi orchestră, Ceaikovski - Simfonia nr. 6 – Patetica și Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, Beethoven - Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – Imperialul, Prokofiev – selecțiuni din baletul Romeo şi Julieta, Berlioz - Simfonia fantastică.

Pe scena bucureșteană vă veți bucura și de o seară de coruri celebre din opere și de un concert-eveniment cu solişti ai Academiei Operei din Paris, interpretând Cosi fan tutte - Mozart (operă în concert). Veți asculta, de asemenea, și celebrul Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră semnat de Rahmaninov, cu prilejul aniversării Anului Internațional Rahmaninov, marcat la 150 de ani de la nașterea compozitorului.

Seri de folclor și jazz 

Pe lângă evenimentele speciale prezentate de Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, stagiunea de concerte oferită de Radio România readuce în fața publicului seri de folclor propuse de Orchestra de Muzică Populară Radio și evenimente speciale dedicate jazz-ului, susținute de Big Band-ul Radio, dirijat din această stagiune de Simona Strungaru. Corul Academic Radio și Corul de Copii Radio vor fi, de asemenea, aplaudate pe scena Sălii Radio.

În perioada 15-23 decembrie 2022 vor fi disponibile la vânzare abonamentele pentru primele 3 luni ale anului (ianuarie-martie 2023). Cele două formule de abonament vor cuprinde concertele Orchestrei Naționale Radio, respectiv pe cele ale Orchestrei de Cameră Radio. 

Pentru a vedea care sunt evenimentele din stagiune la care sunt valabile abonamentele, va rugăm să consultați secțiunea de program de pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele individuale pentru toate concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio vor deveni disponibile după vânzarea abonamentelor, începând cu data de 27 decembrie 2022.

Casa de bilete a Sălii Radio va fi închisă în perioada 24.12.2022 - 02.01.2023, interval în care biletele vor fi disponibile doar online, pe iabilet.ro, și la partenerii lor de distribuție.

Preţuri abonament pentru concertele Orchestrei Naţionale Radio:

Abonamente de acces:

- categoria I –  624 lei

- categoria a II-a –  499 lei

- categoria a III-a –  374 lei

Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

- categoria I redus – 374  lei

- categoria a II-a redus – 299 lei

Preţuri abonament pentru concertele Orchestrei De Cameră  Radio:

Abonamente de acces:

- categoria I – 288 lei

- categoria a II-a –  230 lei

- categoria a III-a – 173 lei

Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

- categoria I redus –  173 lei

- categoria a II-a redus – 138 lei

Pentru programul casei de bilete, consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea bilete.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe