Newsflash
Internaționale

Se întrezăreşte finalul pandemiei de COVID-19

de L. Budin - sept. 16 2022
Se întrezăreşte finalul pandemiei de COVID-19

Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Omenirea nu s-a aflat mai niciodată într-o poziţie atât de bună pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, care a dus la moartea a milioane de persoane, a spus directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

director-oms

Săptămâna trecută, numărul deceselor săptămânale asociate COVID-19 a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020, a declarat directorul general al OMS, citat de AFP și Agerpres.

Nu am mai fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a încheia pandemia (...) Nu am ajuns încă acolo, dar finalul este foarte aproape”, a adăugat el,  într-o conferinţă de presă.

Potrivit celui mai recent raport epidemiologic publicat de OMS şi consacrat COVID-19, numărul cazurilor a scăzut cu 12% în săptămâna 29 august - 4 septembrie în comparaţie cu săptămâna precedentă ajungând la circa 4,2 milioane de noi infecţii declarate.

Cineva care aleargă la un maraton nu se opreşte când vede linia de sosire. Aleargă mai repede, cu toate energie care i-a mai rămas. La fel şi noi. Putem vedea cu toţii linia de sosire, suntem pe punctul de a câştiga, dar ar fi cu adevărat cel mai prost moment să ne oprim din alergat”, a subliniat directorul OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că statele ar trebui să folosească această oportunitate.

Ungaria obligă femeile să asculte cordul fătului înainte de a face avort la cerere

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe