Newsflash
Internaționale

OMS: Tedros Adhanom Ghebreyesus, reales pentru al doilea mandat

de L. Budin - mai 30 2022
OMS: Tedros Adhanom Ghebreyesus, reales pentru al doilea mandat

Specialist în paludism, licenţiat în imunologie şi doctor în sănătate comunitară, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost ministru al Sănătăţii şi şef al diplomaţiei în Etiopia.

Etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, primul african ajuns în funcția de director general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a fost reales pentru un al doilea mandat, cu durata de cinci ani, a anunţat preşedintele Adunării Mondiale a Sănătăţii, citat de AFP şi Agerpres.

director-oms
Sursă foto: ITU Pictulres

 

Rezultatul votului secret, anunţat de Ahmed Robleh Abdilleh, ministrul Sănătăţii din Djibouti, a fost considerat mai degrabă o formalitate, întrucât Tedros era singurul candidat la această funcţie.

Specialist în paludism, licenţiat în imunologie şi doctor în sănătate comunitară, dr. Tedros, în vârstă de 57 de ani, a fost ministru al Sănătăţii şi şef al diplomaţiei în Etiopia.

A devenit cunoscut în lumea întreagă în contextul lupei împotriva pandemiei de COVID-19, care rămâne una dintre principalele sale preocupări.

Directorul OMS a fost marcat de copilăria petrecută mare parte în timp de război, dar şi de conflictele din Ucraina, Yemen, Siria şi Etiopia, din perioada primului său mandat.

Mai mult decât pandemiile, războiul subminează şi distruge fundaţiile pe care se bazează societăţile odinioară stabile”, consideră directorul general al OMS.

Conflictele lasă „cicatrice psihologice, care pot avea nevoie de ani sau de decenii pentru a se închide la loc”, a adăugat el, opinând că „pacea este indispensabilă pentru sănătate”.

După un prim mandat marcat de COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus va trebui să câştige pariul consolidării agenţiei sanitare a ONU, îndeosebi pentru a preveni şi a gestiona mai bine viitoarele epidemii.

OMS trimite 20 de ambulanțe în Ucraina

OMS: decesele COVID în lume sunt de trei ori mai mari decât cele raportate oficial

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe