Newsflash
Internaționale

Omicron vs. Delta: rată mai mare de reinfectare, dar simptome mai ușoare

de L. Budin - dec. 9 2021
Omicron vs. Delta: rată mai mare de reinfectare, dar simptome mai ușoare

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyes, a declarat că varianta Omicron a coronavirusului pare să aibă o rată mai mare de reinfectare, provocând simptome mai puţin severe.

Date preliminare din Africa de Sud indică un risc mai mare de reinfectare cu Omicron a persoanelor vindecate de COVID-19 sau vaccinate, „dar sunt necesare mai multe date pentru a trage concluzii mai ferme”, a spus directorul general al OMS, citat de AFP și Agerpres.

coronavirus-covid

Există, de asemenea, unele dovezi că Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât Delta, dar din nou este prea devreme pentru a avea o certitudine”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyes în cursul unei conferinţe de presă la Geneva.

Pentru a obţine mai rapid o imagine mai exactă a caracteristicilor variantei, el a cerut tuturor ţărilor să contribuie la evaluarea sa, prin transmiterea datelor lor către organizaţie. Pentru a combate mai bine varianta Omicron, directorul OMS a cerut, de asemenea, tuturor ţărilor să-şi continue eforturile în ceea ce priveşte vaccinarea şi restricţiile.

Directoarea ştiinţifică a OMS, dr. Soumya Swaminathan, a revenit asupra studiilor preliminare publicate în ultimele zile, care par să arate că Omicron ar face vaccinul Pfizer/BioNTech mai puţin eficient, şi a cerut cea mai mare prudenţă în interpretarea lor.

Este prematur să se concluzioneze că reducerea activităţii de neutralizare a anticorpilor trebuie să aibă ca rezultat o scădere semnificativă a eficacităţii vaccinurilor”, a adăugat Swaminathan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe