Newsflash
Internaționale

Scădere în greutate și prin tirzepatidă

de Dr. Mariana MINEA - mai 5 2023
Scădere în greutate și prin tirzepatidă

Administrarea de tirzepatidă a dus la o scădere în greutate cu până la 15,7% la adulţii cu diabet zaharat de tip 2 și cu obezitate sau suprapondere.

obezitate-cantar

       Compania Eli Lilly a anunţat rezultatele studiului SURMOUNT-2, care a comparat timp de 72 de săptămâni rezultatele administrării de tirzepatidă cu cele ale placebo la un total de 938 de participanţi. Persoanele care au luat zilnic 10 mg de tirzepatidă au obţinut o scădere în greutate de 13,4% (13,5 kg), iar cele care au luat 15 mg de 15,7% (15,6 kg). O proporţie de 81,6% (pentru doza de 10 mg), respectiv de 86,4% (pentru 15 mg) dintre participanţi au obţinut o scădere în greutate de cel puţin 5%, comparativ cu 30,5% în grupul placebo.

Reprezentanţii companiei au anunţat că vor folosi datele noului studiu, precum și pe cele obţinute anterior pe un grup de persoane fără diabet zaharat, pentru a solicita FDA aprobarea tirzepatidei pentru această indicaţie prin procedură accelerată.

        În prezent, pentru abordarea medicamentoasă a supraponderii la persoanele cu cel puţin o afecţiune asociată este aprobată semaglutida, atât în SUA, cât și în Europa.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2023/04/27/health/mounjaro-weight-loss-tirzepatide-eli-lilly/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe