Newsflash
ACTUALITATE Știri

SANITAS protestează în fața Ministerului Finanțelor

de Magdalena Tănăsescu - ian. 18 2024
SANITAS protestează în fața Ministerului Finanțelor

La Ministerul Finanțelor se desfășoară, joi dimineață, primul protest SANITAS din calendarul stabilit de Consiliul Național al federației sindicale în urma discuțiilor avute cu reprezentanții Guvernului.

Potrivit unei postări pe Facebook, sindicaliștii au decis să protesteze pe 18 ianuarie deoarece sunt nemulțumiți de nivelul salarizării în rândul tuturor angajaților din sistemul de Sănătate.

 

Noi ne menținem solicitarea de creștere cu 20% a veniturilor tuturor categoriilor de angajați din Sănătate și Asistență Socială. SANITAS continuă procedurile de declanșare a conflictului colectiv de muncă, împreună cu alte organizații sindicale care au decis sau vor decide să ni se alăture!”, se menționeză în postarea citată. 

 

Reprezentanții SANITAS apreciază deblocarea posturilor din sistemul public de Sănătate și de Asistență socială, însă consideră că această măsură este „doar un început, nu este suficient pentru noi!”.

 

„Nu vom renunţa la calendarul de proteste anunţat până când principala noastră revendicare, de majorare a salariilor cu 20% pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate, nu va fi rezolvată de guvernanţi”, susțin liderii federației sindicale. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe