Newsflash
Știri

Sancțiuni de 24.000 de lei la centrul de vaccinare de la Romexpo

de Dorina Novac - mar. 19 2021
Sancțiuni de 24.000 de lei la centrul de vaccinare de la Romexpo

Inspectorii DSP București au aplicat trei amenzi în urma controlului efectuat la Centrul de vaccinare nr. 5 de la Romexpo, după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat, la rapel, vaccinul Moderna în loc de Pfizer.

Potrivit Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate, miercuri, inspectorii DSP Bucureşti au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).

sanctiuni centru vaccinare

Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 20.000 de lei, pentru Centrul de vaccinare aparţinând de Complexul Multifuncţional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/ protocoalelor şi neinstruirea personalului în ceea ce priveşte modul de lucru şi administrarea vaccinurilor Pfizer şi Moderna”, transmite sursa citată.

O altă sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, a primit medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru şi neinstruirea personalului.

De asemenea, o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei i-a fost aplicată asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/ procedurilor de lucru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe