Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI

Cursul internațional de ghiduri și protocoale în ATI și Medicină de Urgență a ajuns la ediția 21

de Florentina Ionescu - sept. 28 2023
Cursul internațional de ghiduri și protocoale în ATI și Medicină de Urgență a ajuns la ediția 21

Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara anunță că o manifestare medicală de prestigiu, ce are loc la Timișoara, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 21.

Cursul Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, ediția 21, începe astăzi, 28 septembrie 2023, și oferă trei zile intense de sesiuni de comunicări, prezentări și discuții din domeniul medical. 

Acest curs este organizat de Asociația pentru Anestezie și Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu” din Timișoara, asociație care, anul trecut, a obținut prestigiosul trofeu ,,Campania anului”, la Romanian Healthcare Awards. Aceasta este o competiție cu juriu internațional și se desfășoară sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și al Societății Română de Anestezie și Terapie Intensivă. 

Manifestarea are avea loc la Centrul Regional de Afaceri, bulevardul Eroilor de la Tisa nr. 22 A, Timișoara.

Prima ediție a Cursului Internațional de Ghiduri și Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență a avut loc în anul 2003, a început cu un număr de 200 participanți și a atins numărul maxim în ultimii ani, cu peste 1.500 de participanți, reunind medici și asistenți medicali din specialitățile anestezie, terapie intensivă și medicină de urgență, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Cursul este organizat în fiecare an în Timișoara, începând cu 2003, singura întrerupere fiind din cauza pandemiei de COVID-19, în 2020, iar ediția 2021 a fost organizată online. În 2022, manifestarea a fost reluată în regim hibrid (participare fizică și online), ediția 2023 fiind organizată cu participare fizică. 

Un număr impresionat de speakeri români și internaționali și-au anunțat participarea pentru ediția din 2023: 

  • 110 speakeri din România (Timișoara, București, Iasi, Oradea, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Sibiu) 
  • și 47 internaționali (SUA 4, Marea Britanie 12, Israel 4, Elveția 2, Germania 3, Polonia 2, Letonia 1, Serbia 3, Ungaria 2, Cehia 1, Franța 3, Belgia 2, Italia 5, Emiratele Arabe Unite 1, Grecia 1, Portugalia 1). 

Aceștia sunt personalități din domeniul anesteziei, terapiei intensive și medicinei de urgență, dar și din specialități conexe, cum ar fi neurologia inervențională. 

Dintre vorbitori fac parte:

  • Stefan de Hert, fost președinte al European Society of Anesthesiology and Intensive Care (ESAIC); 
  • Radmilo Jankovic, actual secretar general al European Society of Anesthesiology and Intensive Care (ESAIC); 
  • Maurizio Cecconi, fost președinte al European Society of Intensive Care Medicine și Basem Abdelmalak, președinte al Society for Ambulatory Anesthesia (SAMBA). 

Conferințele se axează pe prezentarea de ghiduri și protocoale internaționale de lucru în patologia specifică din specialitățile Anestezie, Terapie Intensivă și Medicină de Urgență. Sunt folosite patru săli concomitent, timp de trei zile, pentru conferințe up-to-date și pentru șapte workshopuri cu sesiuni hands-on. De asemenea, ca fi prezentată și o expoziție de tehnică și aparatură medicală specifică. 


Notă autor:

Foto: din arhiva Viața Medicală

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe