Newsflash
Știri

Salvaţi Copiii: Două incubatoare şi un ventilator de suport respirator, pentru Maternitatea Bucur

de Dorina Novac - mar. 23 2020
Salvaţi Copiii: Două incubatoare şi un ventilator de suport respirator, pentru Maternitatea Bucur

Două incubatoare şi un ventilator de suport respirator ajung astăzi la Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan.

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Salvaţi Copiii, până la finalul săptămânii vor fi puse la dispoziţia medicilor 25 de kituri de echipamente de protecţie, constând în halate impermeabile şi costume chirurgicale, halate de protecţie, ochelari de protecţie, mănuşi, bonete şi botoşei impermeabili.

Salvati Copiii Romania_Maternitatea_Bucur

„Salvați Copiii România începe echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de COVID-19. În urma solicitărilor urgente primite de la Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate medicală specială pentru cazurile de contaminări cu SARS-CoV 2, organizația a achiziționat prioritar, din fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor. Începând de azi, acestea vor fi livrate în tranșe, pe măsură ce vor fi achiziționate”, informează sursa citată.

Maternitatea Bucur mai are nevoie de o izoletă transport nou-născut, un incubator de transport (cu ventilator), patru aparate de aspiraţie, două laringoscoape tip 0 şi 00, un detector de CO2, două ventilatoare, trei incubatoare închise, patru baloane autogonflabile nou-născuţi, un neo-puff, măscuţe pentru ventilaţie pentru prematuri mici şi mai mari, cinci injectomate neonatale, trei cardiomonitoare, două pulsoximetre, un aparat analizor gaze (cu analiza procalcitoninei), un blender aer oxigen, trei corturi oxigen, un ecograf.

Suma totală alocată pentru întărirea capacității Maternității Bucur de a putea îngriji adecvat cazurile de Covid-19 este, până acum, de 45.950 de Euro, fonduri oferite de Kaufland România.

Până în prezent, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe