Newsflash
Știri

Rezidențiat, sesiune extraordinară: când se face repartiția candidaților

de L. Budin - mai 22 2023
Rezidențiat, sesiune extraordinară: când se face repartiția candidaților

Candidații care au obținut între 807 și 484 de puncte vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor, în limita celor 628 locuri și posturi scoase la concurs.

Se apropie de final sesiunea extraordinară a concursului de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București. Candidații care au obținut între 807 și 484 de puncte vor putea alege în ordinea descrescătoare a punctajelor, în limita celor 628 locuri și posturi scoase la concurs, se arată într-un comunicat

Repartiția candidaților va avea loc marți, 23 mai 2023. În funcție de opțiunile candidaților, se va cunoaște gradul de ocupare a celor 628 de locuri și posturi  rămase neocupate în sesiunea din noiembrie 2022 a Concursului de admitere în Rezidențiat, se arată într-un comunicat. 

În sesiunea extraordinară din 14 mai, punctajul minim acceptat pentru alegerea postului a fost de 484, mult inferior punctajului minim din sesiunea din toamnă, respectiv 565 de puncte.

Buna pregătire a tinerilor medici admiși în rezidențiat e esențială pentru asigurarea în viitor a asistenței medicale de calitate”, se subliniază în comunicat.

Numărul posturilor scoase la concurs a fost corelat în mod direct cu posibilitățile de pregătire a universităților de Medicină și Farmacie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe