Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Răzvan Cherecheș: Decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie, iresponsabilă

de Dorina Novac - sept. 30 2021
Răzvan Cherecheș: Decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie, iresponsabilă

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, este de părere că decizia de a elimina din școli pragul de 6 la mie este una iresponsabilă și nu este bazată pe dovezi științifice.

„Este ca și cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat se va face de la nota 2 în sus și apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune”, a scris prof. univ. dr. Răzvan Cherecheş, într-o postare pe pagina de Facebook.

Acesta a precizat că este de acord cu importanța ca școala să fie față în față, dar spune că acest lucru putea fi obținut doar dacă autoritățile se pregăteau și introduceau încă din vară mai multe măsuri:

 • testarea săptămânală a tuturor copiilor și cadrelor didactice;
 • obligativitatea vaccinării la cadrele didactice;
 • introducerea de protocoale și metode de ventilație pasivă și activă în clase;
 • obligativitatea măștii cu repercusiuni în cazul nerespectării;
 • asigurarea distanțării în sălile de clasă.

Citește și: Răzvan Cherecheş a demisionat din funcţia de consilier onorific la MS

Profesorul de sănătate publică de la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a subliniat că Ministerul Educației nu a pregătit peste vară sistemul de educație pentru valul 4, deși știa că acesta va veni.

„Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport științific – exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea și responsabilitatea pe familii și scutește Ministerul Educației de orice complicație – ei insistă să țină deschise școlile și nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinați sau copiii cu comorbidități care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă și lipsită de empatie!”, a mai scris Răzvan Cherecheş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe