Luna aceasta a fost modificat programul punctului de testare PCR de la Spitalul Universitar de Urgență București – SUUB.
Astfel, programul punctului de testare RT-PCR al DSP de la Spitalul Universitar de Urgență București a fost modificat la 8 martie și va funcționa de luni până duminică, între orele 10:00 și 18:00.
Persoanele care prezintă simptome specifice COVID vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/, se arată pe pagina oficială a SUUB.
Persoane nedeplasabile sau cele care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare vor menționa acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introduși în lista de așteptare a SABIF pentru testare la domiciliu, precizează reprezentanții SUUB pe o rețea socială.
Pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate, dar și posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS și DSP București.
De asemenea, DSP va emite prin email și/sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.
Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR, nu se va efectua, potrivit procedurii.
Personalul din punctul de recoltare are obligația să valideze datele cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP București. În cazul în care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.
După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicația CORONAFORMS.
În cazul în care, rezultatul testului este pozitiv, trebuie contactat medicul de familie, potrivit SUUB.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe