Newsflash
Diverse

Rămas bun, István Király!

de Prof. dr. Dan L. DUMITRAŞCU - apr. 14 2023
Rămas bun, István Király!

Ne-a părăsit după o dură luptă cu boala profesorul de filosofie István Király, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iniţiatorul Atelierului de Filosofie și Antropologie Medicală.

Revista „Viaţa Medicală” a consemnat în anii trecuţi reuniunile lunare ale acestui demers unic și curajos, găzduit în ultima perioadă de Biblioteca Clinicii Medicale 2.

Spirit universal și aplicat spre cercetări interdisciplinare, profesorul Király a reușit performanţa de a aduce revista „Philobiblon”, de studii interdisciplinare, în baza de date ISI.

Istvan

Totodată, și-a îndreptat preocupările spre știinţele vieţii, mai ales medicină și antropologie. Între numeroasele sale realizări, se numără și cărţile publicate în Germania: Euthanasia, Or Death assisted to its Dignity (2019) și Death and History (2015).

Pentru medicina românească, acesta va rămâne animatorul dezbaterilor de filosofie și antropologie medicală. Opera sa și a emulilor săi se găsește și va rămâne pe internet, sfidând timpurile de azi, când cei mai mulţi dintre noi nu mai sunt interesaţi de aspectele culturale ale profesiei medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe