Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Trebuie regândit modul de finanţare a spitalelor de primă linie

de Magdalena Tănăsescu - mar. 28 2024
Rafila: Trebuie regândit modul de finanţare a spitalelor de primă linie

Modul de finanţare a spitalelor de primă linie trebuie regândit, consideră ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat că pentru aceste unităţi se vor face anumite criterii şi în privinţa personalului.

Oficialul a dat, totodată, detalii despre aceste criterii, pe baza cărora se va vedea ce spitale au nevoie urgentă de personal şi de unde va veni acesta.

„Noi o să lucrăm să facem nişte criterii, poate nu am fost eu bine înţeles, ca să putem să identificăm spitalele care în momentul de faţă duc greul sistemului de sănătate din România în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi complexitatea cazurilor pe care le rezolvă. În mod evident aceste spitale au nevoie şi de un normativ diferit de personal faţă de spitalele care rezolvă doar cazuri banale sau care transmit, trimit pacienţii care au patologii mai complexe către aceste spitale de primă linie şi, bineînţeles, şi modul de finanţare al acestor spitale trebuie regândit”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că speră să aibă „un interlocutor solid” din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că această instituţie finanţează activitatea medicală spitalicească în integralitate. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe