Newsflash
Știri

Rafila: persoanele cu autism trebuie integrate pe piața muncii

de L. Budin - apr. 4 2022
Rafila: persoanele cu autism trebuie integrate pe piața muncii

Ministrul Sănătăţii a declarat că persoanele cu autism au nevoie de programe de asistenţă medicală, iar autorităţile au obligaţia de a le asigura integrarea în sistemul educaţional şi pe piaţa muncii.

Ministerul Sănătăţii alocă resurse necesare pentru diagnosticarea timpurie a autismului şi pentru asigurarea tratamentului adecvat de-a lungul vieţii, prin intermediul Programul Naţional de Sănătate Mintală şi Profilaxie în Patologia Psihiatrică, a declarat Alexandru Rafila, citat într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

copil-autism

Desfăşurăm, de asemenea, împreună cu partenerii norvegieni, un program care să asigure creşterea gradului de conştientizare şi îmbunătăţirea capacităţilor membrilor comunităţii, a părinţilor, profesioniştilor din domeniul asistenţei medicale primare, educaţiei şi protecţiei sociale pentru a sprijini copiii expuşi cu tulburări de sănătate mintală şi pentru îmbunătăţirea accesului lor la serviciile de îngrijire a sănătăţii”, a mai spus ministrul.

Alexandru Rafila a subliniat că „este loc de mai mult şi de mai bine” şi că sunt importante acţiunile de creştere a înţelegerii şi acceptării a persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist.

Trebuie să activăm nu doar asupra dimensiunii medicale a autismului, ci pentru a crea o lume în care toate persoanele cu autism să îşi poată atinge potenţialul maxim prin creşterea înţelegerii şi a acceptării. Persoanele diagnosticate cu autism au nevoie de programe de asistenţă medicală profesioniste, însă avem obligaţia să le asigurăm integrarea în sistemul educaţional şi pe piaţa muncii”, a precizat demnitarul.

În comunicat se arată că, la nivel global, peste 70 de milioane de oameni suferă de autism. În România, mai mult de 25.000 de persoane, dintre care peste 11.000 sunt copii, prezintă tulburări de spectru autist.

Ministrul Sănătății: „Am crescut cu 22% finanțarea medicinei de familie”

Rafila: lista spitalelor care pot fi finanţate din PNRR trebuie completată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe