Newsflash
Știri

Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură spitalicească nouă prin PNRR

de Dorina Novac - apr. 21 2023
Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură spitalicească nouă prin PNRR

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat joi, 20 aprilie, contractele de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru infrastructură spitalicească nouă.

Evenimentul a avut loc în Amfiteatrul Ambulatoriului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), scrie Agerpres.

Rafila

Astfel, au fost semnate contracte de finanţare pentru mai multe spitale militare – Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti – pavilion politraumă, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov – pavilion politraumă.

De asemenea, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, s-au semnat contracte pentru Centrul de diagnostic şi tratament al Tuberculozei Zerlendi, Bucureşti – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Centrul de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, o policlinică municipală cu specializarea cardiologie şi oncologie la Constanţa, dar şi pentru construirea unui corp nou – Departament sănătatea mamei şi copilului – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

„Este un moment important în drumul nostru început în anul 2022 de investiţii accelerate în sistemul de sănătate din România. Echipa Ministerului Sănătăţii a făcut tot ce a putut astfel încât toate aceste proiecte să fie finanţabile şi finanţate la timp nu numai pentru asistenţa medicală spitalicească, pentru toate tipurile de asistenţă medicală. (...) Programul de investiţii accelerate la Ministerul Sănătăţii este prioritar”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a evidenţiat că încrederea pacienţilor în spitalele militare se află la un nivel foarte ridicat.

„Datele statistice arată an de an că încrederea pacienţilor români în spitalele noastre este la un nivel foarte ridicat. (...) Documentele pe care am onoarea să le semnez astăzi alături de domnul Rafila, ministrul Sănătăţii, ne permit finanţarea de construcţii noi cu aproape 400 de milioane de lei în cadrul Componentei 12 Sănătate aferente PNRR la patru spitale militare din ţară”, a precizat Angel Tîlvăr.

Acesta a menţionat că se va construi un pavilion nou de chirurgie post traumatică la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti, a cărui valoare se ridică la aproximativ 111 milioane de lei, din care alocarea de la bugetul de stat este de aproape 4,7 milioane de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe