Newsflash
Știri

Raed Arafat: Medicii nu au cursuri de comunicare, în situații de criză

de Dorina Novac - sept. 4 2020
Raed Arafat: Medicii nu au cursuri de comunicare, în situații de criză

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a participat la cel de-al patrulea Forum de Securitate din zona Mării Negre și Balcani.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a vorbit despre consecințele pandemiei în sfera zonei medicale, lucrurile cu care s-au confruntat și cu care, în continuare se confruntă cadrele medicale din prima linie, dar și despre lecții învățate.

raed arafat site
Sursă imagine: Departamentul pentru Situații de Urgență/ Facebook

 

„Medicii nu au cursuri de comunicare care să îi învețe cum să relaționeze cu presa, cu oamenii când sunt într-o situație de criză. Și asta s-a văzut. Unii colegi nu au comunicat deloc, alți colegi au comunicat, dar poate într-un mod în care nu au fost înțeleși, iar cei care au continuat să comunice au devenit țintele unor atacuri, menite să îi facă să tacă. Este un alt impact pe care trebuie să îl studiem, trebuie să îl analizăm pentru a vedea cum putem să îl evităm în alte situații de urgență”, a declarat acesta.

Sursa citată precizează că discuțiile au vizat încercările de discreditare a medicilor, a cadrelor medicale în perioada crizei sanitare, dar și tema drepturilor individuale care sunt imperios necesare în a fi atent analizate, să conțină reguli de sănătate publică care să pună anumite limite, într-o situație reală de urgență, cu impact asupra vieții tuturor cetățenilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe