Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București continuă seria investițiilor în sistemul său educațional, prin creșterea competențelor studenților săi.
Astfel, UMF „Carol Davila” (UMFCD) a obținut recent o finanțare totală în valoare de 14.719.522,80 lei (2.943.900 de euro) prin câștigarea unor proiecte importante puse în competiție în cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
Astăzi, UMFCD a anunțat câștigarea competiției de proiecte din cadrul apelului Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – STAGII STUDENȚI - Regiuni mai puțin dezvoltate, (…) din cadrul Programului Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027. Prioritatea acestui apel este creșterea calității ofertei de educație si formare profesională.
În cadrul aceluiași apel de proiecte a fost câștigat și proiectul InnoPharm: Formare inovatoare în practica farmaceutică.
De asemenea, în apelul de proiecte Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibilitate și corelate cu cerințele pieței muncii – STAGII STUDENȚI - Regiuni dezvoltate, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a ocupat locul 1 prin proiectul Competențe și abilități practice actualizate pentru studenții UMFCD din Regiunea Bucuresti-Ilfov.
„Pentru fiecare student al Universității noastre ne dorim o plajă educațională cât mai extinsă în concordanță cu dezvoltarea continuă a medicinei de precizie, a proceselor tehnologice, a digitalizării sau a inteligenței artificiale, motiv pentru care suntem conectați permanent la oportunitățile pe care ni le oferă programele europene bazate pe fonduri nerambursabile și prin care ne propunem să punem în realitate aceste trei mari proiecte de dezvoltare personală și profesională atât pentru studenții noștri de la Facultatea de Medicină, cât și pentru cei de la Facultatea de Farmacie, motiv pentru care țin să felicit echipele UMFCD implicate în câștigarea acestor finanțări”, a declarat rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga.
Acesta a adăugat că „rolul esențial al acestor programe speciale de învățare și perfecționare a studenților la locul de muncă prin stagii de practică realizate prin parteneriatele din cadrul noilor proiecte este acela de a facilita inserția în sistemul medical a viitorilor absolvenți, propulsându-i totodată către performanța academică”.
Proiectele vizează creșterea ratei de participare a studenților înscriși în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (UMFCD) - Facultățile de Medicină și Farmacie, la programele de învățare la locul de muncă prin stagii de practică, realizate prin parteneriatele din cadrul proiectelor susmenționate. Proiectele sunt menite să faciliteze inserția în sistemul medical a absolvenților celor două facultăți printr-o ofertă educațională optimizată prin parteneriat social, centrată pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și transversale cerute de evoluțiile către Medicine 4.0.
Mai multe detalii despre aceste proiecte găsiți pe umfcd.ro.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe