Newsflash
Știri

Proiect: Primul ajutor calificat în organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive

de Dorina Novac - dec. 22 2022
Proiect: Primul ajutor calificat în organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive

DSU a implementat proiectul „Consolidarea capacității autorităților administrației publice centrale de a optimiza procese de gestionare a organizării și desfășurării în România a evenimentelor sportive majore” – SIPOCA 609.

DSU proiect

„Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Federația Română de Fotbal a implementat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), proiectul, «Consolidarea capacității autorităților administrației publice centrale de a optimiza procese de gestionare a organizării și desfășurării în România a evenimentelor sportive majore» - SIPOCA 609”, se arată într-un comunicat.

Citește și: Al zecelea punct de salvare aeromedicală din ţară, inaugurat la Braşov

Proiectul vizează consolidarea capacității Ministerului Afacerilor Interne prin dezvoltarea de instrumente de coordonare, eficientizare și creștere a calității serviciului de ordine și siguranță publică, precum și a gestionării intervențiilor în situații de urgență și prim-ajutor calificat în organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive majore în România.

DSU

Astfel, în perioada 30 octombrie-16 decembrie, în cadrul proiectului au fost organizate 6 sesiuni de instruire, în cadrul cărora au participat 260 de angajați ai structurilor MAI.

Participanții au avut ocazia să își îmbunătățească nivelului de cunoștințe și abilități, dar și să asimileze bune practici în contextul internațional al organizării de evenimente sportive majore, pentru domeniile: intervenții în situații de urgență și prim-ajutor calificat, ordine și siguranță publică, precum și pază și protecție în incinta stadioanelor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe