Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prof. dr. Daniela Filipescu, aleasă în funcția de președinte a WFSA 2024-2026

de Magdalena Tănăsescu - mar. 4 2024
Prof. dr. Daniela Filipescu, aleasă în funcția de președinte a WFSA 2024-2026

Profesor de anestezie și terapie intensivă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Daniela Filipescu a fost aleasă președinte a WFSA – Word Federation of Societies of Anaesthesiologists.

Cel de-al 18-lea Congres al Societății Mondiale de Anestezie și Terapie Intensivă (WFSA) se desfășoară la Singapore în perioada 3-7 martie a.c., iar mandatul prof. dr. Daniela Filipescu va fi pe o perioadă de doi ani, între 2024 și 2026. 

 

 

 

Potrivit Global Surgery Foundation, Daniela Filipescu este șef al Secției II de Anestezie Cardiacă și Terapie Intensivă la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din București. De asemenea, deține un master în Managementul Sănătății și Sistemelor Sociale de la Universitatea din București.

 

Daniela Filipescu a fost secretar al WFSA, ocupând și funcția de președinte al ESAIC (2014-2015). De asemenea, a primit calitatea de membru de onoare ESAIC în 2017 și recunoașterea din partea ESAIC în 2022, pentru contribuția semnificativă adusă anesteziei și medicinei de terapie intensivă. 

 

Principalele interese în domeniul cercetării includ hemostaza și transfuzia, îngrijirea perioperatorie a pacientului cardiac, sepsisul, diversitatea forței de muncă și siguranța pacientului. 

 

Prof dr. Daniela Filipescu a ținut prelegeri la peste 200 de întâlniri naționale și internaționale, fiind coautor al ghidurilor ESAIC privind „Managementul sângerării perioperatorii severe”. 

 

 

 


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe