Newsflash
Internaționale

Producătorul unui spray nazal anti-COVID propune lansarea acestuia în UK

de Dorina Novac - mar. 17 2021
Producătorul unui spray nazal anti-COVID propune lansarea acestuia în UK

Producătorul unui spray nazal ce ar combate virusul SARS-CoV-2 urmează să solicite, de urgență, permisiunea pentru a fi utilizat în Marea Britanie, după ce a dat rezultate promițătoare.

Compania de biotehnologie SaNotize a precizat că testarea a arătat că spray-ul a redus cantitatea de virus din organismul pacienților și a împiedicat transmiterea acestuia la alte persoane, scrie Jewish News.

spray nazal
Sursă imagine: jewishnews.timesofisrael.com

Spray-ul nazal cu oxid nitric SaNOtize (NONS) este conceput pentru a ucide virusul în căile respiratorii superioare ale nasului, împiedicându-l să incubeze și să se răspândească în plămâni.

Dr. Gilly Regev, cercetător de origine israeliană, care a cofondat compania SaNOtize Research and Development Corp cu sediul în Vancouver, Canada, a declarat pentru Jewish News, la începutul acestui an, că utilizarea sprayului zilnic ar putea preveni infecția cu SARS-CoV-2.

„Îl numim «dezinfectant pentru nas», deoarece toată lumea îl va purta în buzunar ca și cum ar purta un dezinfectant pentru mâini astăzi”, a adăugat acesta.

Studiul randomizat și controlat placebo de faza II din Marea Britanie, desfășurat împreună cu Ashford și St Peter’s Hospitals NHS Foundation Trust din Surrey, a evaluat 79 de cazuri COVID-19 confirmate.

Potrivit sursei citate, mii de oameni au testat anterior spray-ul NONS în Canada, unde se află SaNOtize. Nu s-au înregistrat efecte adverse.

Dr. Stephen Winchester, un virusolog care a condus procesul NHS, a spus că este un „progres major” în lupta globală împotriva pandemiei.

SaNOtize, care solicită autorizații de urgență în Marea Britanie și Canada pentru a lansa spray-ul, a declarat că aprobarea rapidă ar putea ajuta la o revenire mai rapidă la muncă și la școală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe