Newsflash
Știri

Primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale, deschis la SUUB

de Dorina Novac - mai 10 2021
Primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale, deschis la SUUB

La Spitalul Universitar de Urgență București a fost deschis, luni, primul centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale care oferă servicii integrate – medicale și medico-legale, asistență post-traumatică și consiliere.

Acest centru este rezultatul colaborării dintre patru instituții: Agenția Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” și Direcția de Asistență Socială a Municipiului București.

centru SUUB
Sursă imagine: Raluca Turcan // Facebook

„Victimele violenței sexuale vor beneficia, la Spitalul Universitar, de o echipă de intervenție și de sprijin formată din medic, medic legist, psiholog, polițist, asistent social, cazurile de violență sexuală fiind astfel gestionate integrat și cu preocupare pentru starea fizică și psihică a victimelor”, a precizat, într-o postare pe Facebook, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

centru SUUB 1

Potrivit ei, prin proiectul derulat de ANES vor mai fi înființate încă nouă centre similare, în mai multe orașe din țară.

„În paralel, vom completa această componentă de intervenție integrată în sprijinul victimelor violențelor sexuale cu înființarea a opt centre de consiliere pentru agresori, în cadrul aceluiași proiect, pentru care ANES a încheiat deja protocoale de colaborare cu autoritățile administrației publice locale. (...) Față de anul 2019, anul trecut s-a înregistrat o creștere cu 30% a cazurilor raportate de viol, agresiune sexuală și act sexual asupra minorelor”, a mai scris Raluca Turcan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe