Newsflash
ACTUALITATE Știri

Premieră la nivel național - primele intervenții EVAR efectuate cu anestezie locală

de Magdalena Tănăsescu - aug. 31 2023
Premieră la nivel național - primele intervenții EVAR efectuate cu anestezie locală

Primele intervenții EVAR (Endoprotezare de aortă abdominală pentru anevrism de aortă abdominală) efectuate cu anestezie locală au fost realizate în premieră națională de către o echipă de medici multidisciplinară.

Potrivit unei postări pe Facebook, echipa a fost formată din prof. univ. dr. Habil. Horațiu Moldovan, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF Carol Davila de la SCUB, și din medici chirurgi, radiologi intervenționali și anesteziști.

 

„Spre deosebire de intervențiile chirurgicale deschise de înlocuire a aortei abdominale, în procedura de tip EVAR nu se fac incizii. Acest tip de intervenție durează aproximativ o oră, iar abordarea este total percutanată, adică se poate efectua cu anestezie locală. Pacientul rămâne treaz și din laboratorul de angiografie merge direct pe secție, de unde poate fi externat în 2 zile, fără să necesite recuperare”, se menționează în postarea citată.

 

Echipa multidisciplinară de medici a beneficiat constant de suportul oferit de managementul Spitalului Clinic de Urgență București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe