Newsflash
ACTUALITATE Știri

Prelevare multiorgan cu succes, de la un pacient de la Spitalul Județean din Târgoviște

de Florentina Ionescu - dec. 12 2023
Prelevare multiorgan cu succes, de la un pacient de la Spitalul Județean din Târgoviște

Spitalul Clinic Județean din Târgoviște a luat legătura cu medicii Spitalului Clinic de Urgență București pentru un pacient aflat în moarte cerebrală, în cursul serii de vineri, 8 decembrie a.c.

Conferențiar doctor Liliana Mirea, șefa Secției ATI1, și colegii săi neurologi au discutat cu medicii Spitalului Județean Târgoviște pentru a se convinge că acest pacient poate intra în procedura de donare de organe și apoi pentru a prelua pacientul, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Transferul la Spitalul Clinic de Urgență București s-a făcut în cursul zilei de sâmbătă, 9 decembrie, cu ajutorul Serviciului de Ambulanță. Pacientul a fost primit cu diagnosticul de afectare hemoragică, suspiciune de moarte cerebrală. Imediat s-au reluat investigațiile și s-a făcut procedura completă de declarare a morții cerebrale, care s-a finalizat duminică dimineață, la ora 11:00. 

Familia pacientului aflat în moarte cerebrală a fost sprijinită de Spitalul Clinic Județean Târgoviște să ajungă la București și apoi să se întoarcă acasă, pentru a semna acordul pentru prelevarea de organe, membrii acesteia neavând posibilități materiale. 

De la pacientul aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic de Urgență București, echipa condusă de conferențiar doctor Liliana Mirea a realizat o prelevare multiorgan, în cursul dimineții de luni, 11 decembrie. Este prima dată când s-a putut duce la bun sfârșit o astfel de colaborare cu un spital din exterior, iar prelevarea de organe s-a realizat cu succes. 

Este a doua oară în decursul unei săptămâni când are loc o astfel de prelevare de organe la Spitalul Clinic de Urgență București, în condițiile în care unele spitale au două astfel de intervenții pe an. Reamintim că în cursul serii de 28 noiembrie, la secția ATI1 a Spitalului Clinic de Urgență București s-au prelevat organe, ficat și rinichi, de la un pacient declarat în moarte cerebrală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe