Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Arad: organele prelevate de la un bărbat împușcat salvează trei vieți

de L. Budin - sept. 27 2023
Arad: organele prelevate de la un bărbat împușcat salvează trei vieți

Bărbatul împuşcat săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Arad a fost declarat în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județeana de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat pentru Agerpres că o echipă mixtă de specialiști a realizat prelevarea de organe.

Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimțământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Bărbatul a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, de către un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe