Newsflash
ACTUALITATE Știri

Populația Chinei a continuat să scadă în 2023

de Magdalena Tănăsescu - ian. 17 2024
Populația Chinei a continuat să scadă în 2023

Potrivit datelor oficiale, populaţia Chinei a scăzut în 2023 pentru al doilea an consecutiv, rata natalităţii încetinind în faţa presiunilor economice în creştere şi a unei schimbări a comportamentelor sociale.

„La sfârşitul anului 2023, populaţia naţională era de 1,40967 miliarde de persoane, o scădere cu 2,08 milioane faţă de cea de la sfârşitul anului 2022”, a anunțat Biroul Naţional de Statistică din Beijing, citat de Agerpres.

Conform datelor ONU, în 2022 China a înregistrat prima scădere a populaţiei din ultimele şase decenii şi a pierdut titlul de „cea mai populată ţară din lume”, în favoarea Indiei. 

Guvernul chinez încearcă să limiteze scăderea prin alocaţiile familiale, care rămân modeste, o campanie intensă de comunicare publică în favoarea natalităţii sau permiţând cuplurilor să aibă trei copii.

Cifra include doar persoanele de naţionalitate chineză care locuiesc în China continentală, excluzând locuitorii teritoriilor semiautonome chineze Hong Kong, Macao sau Taiwan (insula de 23 de milioane de locuitori revendicată de Beijing).

Declinul de anul trecut a fost mai mult decât dublu faţă de cel din 2022, când ţara a pierdut 850.000 de locuitori.

Scăderea demografică poate fi explicată prin mai multe motive, cum ar fi costul ridicat al educaţiei, lipsa de încredere în viitorul economic şi neîncrederea crescândă în instituţia căsătoriei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe