Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

China nu le va mai cere călătorilor test negativ COVID pentru a intra în țară

de Florentina Ionescu - aug. 28 2023
China nu le va mai cere călătorilor test negativ COVID pentru a intra în țară

Autoritățile chineze au anunțat că nu vor mai cere teste negative pentru COVID călătorilor, la intrarea în țară, această decizie marcând o importantă etapă în redeschiderea granițelor.

Începând de miercuri, 30 august, China nu va mai cere rezultate negative la testele COVID-19 pentru persoanele care intră în această țară, scrie Associated Press. Aceasta este o etapă importantă, după o izolare care a început cu închiderea granițelor Chinei, în luna martie a anului 2020. 

Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez al afacerilor externe, a anunțat schimbarea în cadrul unui briefing care a avut loc luni, 28 august. 

În ianuarie a.c., China a pus capăt cerințelor referitoare la carantinarea cetățenilor care călătoresc dincolo de granițe. Iar în ultimele luni, autoritățile au extins treptat lista țărilor în care cetățenii chinezi pot călători, crescând totodată numărul zborurilor internaționale, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe