Newsflash
ACTUALITATE Știri

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate funcționează normal

de Magdalena Tănăsescu - iul. 26 2023
Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate funcționează normal

Funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost stabilizată, după o perioadă de fluctuaţii, anunță CNAS prin intermediul unui comunicat.

Potrivit comunicatului, pentru zilele de la finalul lunii iunie 2023 - în care PIAS a fost indisponibilă pentru transmiterea şi validarea serviciilor medicale acordate de furnizorii în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate - a fost emis Ordinul preşedintelui CNAS nr. 602/2023. Acest ordin prevede derogări de la regulile generale de transmitere şi validare a datelor respective.

„Un ordin similar va fi emis, în scurt timp, pentru intervalul 1 - 25 iulie, în care unele componente ale platformei au continuat să nu funcţioneze în parametri normali”, se menționează în comunicat. 

Actele normative sunt publicate pe site-ul instituţiei, www.cnas.ro, în secţiunea „Informaţii publice”, sub-secţiunea „Legislaţie/legislaţie naţională”, sau pot fi accesate la link-ul: https://cnas.ro/legislatie-nationala

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe