Newsflash
Știri

Peste 1.500 de participanți la ediția a XII-a a Primăverii Dermatologice Ieșene

de Dorina Novac - apr. 24 2023
Peste 1.500 de participanți la ediția a XII-a a Primăverii Dermatologice Ieșene

În perioada 24-28 aprilie are loc cea de-a XII-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene, o manifestare națională cu participare internațională.

Primăvara Dermatologică Ieșeană (PDI) este cea mai mare conferință de dermatologie din sud-estul Europei.

primavara dermatologica

Evenimentul, inițiat în urmă cu 12 ani de către prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu, cadru didactic la UMF „Grigore I. Popa” din Iași, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului CFR Iași și președintele Asociației Dermatologilor din Moldova (ADEM), este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor și a Spitalului Clinic CF, în parteneriat cu Primăria Iași.

Citește și: Noi repere terapeutice în dermatologie

„Am păstrat standardele științifice înalte ale edițiilor anterioare şi bucuria întâlnirilor din sălile de conferință şi din spaţiile expoziționale. Continuăm prelegerile, cursurile şi workshop-urile derulate în cei 11 ani precedenți, completând informațiile cu noile descoperiri științifice şi cu experiențele practice acumulate”, a spus prof. univ. dr Daciana Brănișteanu.

Pacientul, cu particularitățile lui medicale, se află mereu în centrul preocupărilor medicilor participanți la PDI, manifestare al cărei succes este asigurat de dialogul constructiv și armonios cu lectorii.

„La PDI, cele mai noi cuceriri ale cercetării științifice sunt diseminate într-o manieră modernă, plăcută și ușor de asimilat, grație calităților excepționale ale speakerilor consacrați. Astfel, educația medicală continuă în rândul medicilor devine din obligație o plăcere și un prilej de a reîntâlni prieteni și mentori, dar și de a dezvolta noi colaborări profesionale. PDI este o școală medicală importantă și creează o scenă de neegalat pentru dialogul între generații, studenții, rezidenții, medicii specialiști, asistenții medicali, farmaciștii și cadrele didactice reputate atât din Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» Iași cât și din universitățile medicale din țară, întâlnindu-se într-o atmosferă de lucru, dublată de prietenie și respect reciproc”, se arată într-un comunicat.

La ediția din acest an s-au înscris peste 1.500 de participanți, pentru care au fost pregătite peste 100 de prelegeri, cursuri și work-shopuri susținute de peste 100 de lectori naționali și internaționali din 14 țări.

PDI 2023 îi are ca președinți de onoare pe prof. dr. Torello Lotti (Italia), prof. dr. Niazi Khursow (SUA), prof. dr. Dominik Heim (Elveția), prof. dr. Aristides Tsatsakis (Grecia), prof. fr. Viorel Scripcariu (rectorul UMF „Grigore T. Popa” Iași), prof. dr. Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie) și prof. dr. Lăcrămioara Şerban (decanul Facultății de Medicină și Farmacie, Iași).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe