Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Personalul medical ar trebui testat sistematic la intrarea în tură

de L. Budin - ian. 26 2022
Personalul medical ar trebui testat sistematic la intrarea în tură

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că se caută o soluţie pentru testarea sistematică a întregului personal medical, la venirea la program, fiindcă au apărut focare COVID în spitale.

Ministrul Sănătăţii a spus că sunt spitale care îşi testează personalul la intrarea în tura de serviciu, însă acest procedeu ar trebui extins la toate unităţile medicale, informează Agerpres.

test-pcr

Deocamdată nu sunt situaţii alarmante. (...) O să căutăm rapid o soluţie încât, în zilele următoare, să înceapă testarea sistematică a personalului medical, când intră în serviciu. (...) O să discutăm şi cu colegii de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să vedem dacă există disponibilitate de teste şi pentru spitalele care nu au astfel de teste”, a adăugat ministrul, într-o conferință de presă. 

Alexandru Rafila a adăugat că și angajații din sistemul medical care s-au vaccinat ar trebui să se testeze, dar nu a precizat dacă procedura va fi obligatorie.

Tot timpul discutăm de obligaţii şi recomandări. Eu cred că, dacă suntem oameni serioşi şi responsabili, mai ales că discutăm de personalul medical şi de managerii unităţilor medicale, o recomandare ar trebui să fie la fel de puternică ca şi o obligaţie. Noi ne preocupăm să le furnizăm teste (...) căutăm o soluţie, cât mai multe unităţi sanitare să facă această procedură de screening pe bază de teste la intrarea în program. Testarea va fi gratuită”, a explicat ministrul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe