Newsflash
Internaționale

Personalizarea terapiei de recuperare după AVC

de Dr. Diana Andronache - iul. 30 2021
Personalizarea terapiei de recuperare după AVC

Terapia de recuperare după un accident vascular cerebral (AVC) poate fi abordată în mod personalizat, cu ajutorul tehnologiei, după o analiză amănunţită a creierului.

Studiul publicat în revista Brain subliniază impactul semnificativ și potenţialul translaţional ridicat pe care analiza creierului, realizată la scurt timp după un accident vascular cerebral, îl joacă în aprecierea gradului și modului de recuperare a acestor pacienţi.

Noile cercetări au analizat datele obţinute prin tehnici de imagistică de tip rezonanţă magnetică, cu ajutorul algoritmilor de învăţare automată, pentru a observa conexiunile funcţionale și structurale din creier. Se pare că tehnologia „conectom” va ajuta la optimizarea și personalizarea strategiilor de tratament, prin identificarea reţelelor neuronale care stau la baza procesului de recuperare. Sunt necesare studii suplimentare.

 

 


Notă autor:

https://academic.oup.com/brain/advance-article/doi/10.1093/brain/awab082/6316639

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe